Vi tog vägen norr om Cuba, för sedan skulle vi vidare till Miami och Bermuda, etc. på hemvägen.
 
Att segla i Cuba var inte lätt! Första hamnen Baracua, på östra Cuba var "inställd" och vi var tvugna att fortsätta mycket längre västerut, till Puerto de Vita nära Guardalavaca. Där fick vi vackert vänta för ankare tills dess att en läkare kom ut med motorbåt för att ta tempen (!) på oss. Sedan började omständiga procedurer med incheckning...
 
Läkaren, Rolando, blev vi sedan vän med och hälsade på hemma hos honom och hans vackra fru (de fick inte komma ombord på vår båt som privatpersoner). Vi fick massor av vänner här, bl.a. en tjej som hjälpte oss hitta på marknaden (ägg och bröd fick man bara köpa aom var kuban (eller kände någon som kände någon..). Hon fick sedan våra två fina cyklar som vi haft ombord på resan. Gläjde!!
 
Vi trodde att seglingen genom det vackra innanhavet "Kungens trädgård" (Jardines del Rey) skulle vara en höjdare. Och visst vackert men vi hann knappt kasta ankare i en vacker vik och ta jollen till stranden så kom militären och motade, ganska burdust, bort oss med vapen och det hela!! 
 
Det var bara att stäcksegla till Varadero (som är en turistfälla), lämna Ambika och hyra bil. Vi åkte kors och tvärs till många fina ställen, inte minst till Havanna såklart!
 
Här kommer lite bilder från resan. Tyvärr blev min fina systemkamera stulen på ett "fint" hotell så bilderna är väl inte av högsta kvalitet :(
 
PS Första reguljära flyget till Cuba (från USA) landade förra veckan, så skynda dit innan hela Kuba är som vilket annat land som helst!
 
 
Häst och vagn, ryttare till häst, oxkärror, cyklar och spridda gamla jänkare var en vanlig bild på landsbygden.
 
 
Man kan ha mycket roligt med en pinne...
 
I den gamla staden Baracoa fick jag dofta, mycket påtagligt, på en cubacigarr :)
 
En vanlig gatubild i Havanna!
 
Buskul på La Bodeguita del Medio, en av Hemmingways vattenhål. Ett måste när man är i Havanna. Stämning på topp! Hur orkar de?