Många tavlor har jag förberett, många fler än jag planerat och många fler än som får plats, tror jag :) Nu håller jag tummarna att de som kommer gillar dem lika mycket som jag!
 
Lördag 24sep - torsdag 29sep är utställningen öppen kl.10-18 på Svartbäcksgatan 21 i Uppsala!! Välkommen!
 
Här är några bilder från Chagosarkipelagen i Indiska Oceanen där vi stannar i en månad.
 
Stingrockan lurar i strandkanten. Man vill INTE trampa på en sådan...
 
Väldigt många kokosnötter gick åt under våra dagar där!
 
Hajen väntar. Väntar på att vi ska kasta fiskrens i havet. Då är de inte längre 1 - utan 50!
 
 
Ett sagilikt paradiselt var det och helt orört av människan på denna ön, Takamaka, i Salomonatollen i Chagos.
 

Pelikaner är verkligen roliga att betrakta. Vilken skillnad från den graciösa tärnan!

Första gången vi fick närkontakt med pelikaner var i Panama City, där vi låg för ankare en månad. Vi vaknade i gryningen en morgon av ett brak i skrovsidan, sedan en kraftig duns till och sedan ytterligare flera innan vi halvsovande och omtöcknade fick krånglat oss upp i sittbrunnen för att se om vi hade dragget eller vad som stog på!!?

Det var pelikanernas måltidsstund. De dök med full fart i Ambikas vattenlinje på jakt efter de stackars små fiskarna som sökt skydd hos oss under skrovet. Men pelikanerna missade ganska ofta och brakade klockrent in i skrovsidan!! Märkligt att de inte krossade vingarna i jakten...

 

Tärnan var en i en stor flock jagande tärnor i den grymt vackra skärgården i norra Tonga! En sann njutning att betrakta :)

 
Vi tog vägen norr om Cuba, för sedan skulle vi vidare till Miami och Bermuda, etc. på hemvägen.
 
Att segla i Cuba var inte lätt! Första hamnen Baracua, på östra Cuba var "inställd" och vi var tvugna att fortsätta mycket längre västerut, till Puerto de Vita nära Guardalavaca. Där fick vi vackert vänta för ankare tills dess att en läkare kom ut med motorbåt för att ta tempen (!) på oss. Sedan började omständiga procedurer med incheckning...
 
Läkaren, Rolando, blev vi sedan vän med och hälsade på hemma hos honom och hans vackra fru (de fick inte komma ombord på vår båt som privatpersoner). Vi fick massor av vänner här, bl.a. en tjej som hjälpte oss hitta på marknaden (ägg och bröd fick man bara köpa aom var kuban (eller kände någon som kände någon..). Hon fick sedan våra två fina cyklar som vi haft ombord på resan. Gläjde!!
 
Vi trodde att seglingen genom det vackra innanhavet "Kungens trädgård" (Jardines del Rey) skulle vara en höjdare. Och visst vackert men vi hann knappt kasta ankare i en vacker vik och ta jollen till stranden så kom militären och motade, ganska burdust, bort oss med vapen och det hela!! 
 
Det var bara att stäcksegla till Varadero (som är en turistfälla), lämna Ambika och hyra bil. Vi åkte kors och tvärs till många fina ställen, inte minst till Havanna såklart!
 
Här kommer lite bilder från resan. Tyvärr blev min fina systemkamera stulen på ett "fint" hotell så bilderna är väl inte av högsta kvalitet :(
 
PS Första reguljära flyget till Cuba (från USA) landade förra veckan, så skynda dit innan hela Kuba är som vilket annat land som helst!
 
 
Häst och vagn, ryttare till häst, oxkärror, cyklar och spridda gamla jänkare var en vanlig bild på landsbygden.
 
 
Man kan ha mycket roligt med en pinne...
 
I den gamla staden Baracoa fick jag dofta, mycket påtagligt, på en cubacigarr :)
 
En vanlig gatubild i Havanna!
 
Buskul på La Bodeguita del Medio, en av Hemmingways vattenhål. Ett måste när man är i Havanna. Stämning på topp! Hur orkar de?
 
Visa fler inlägg